Nyan Cat

 

A Nyan Cat 2011. április 5-én jelent meg a YouTube videomegosztón és hamarosan internetes mémmé vált. A videóban japán popzenei aláfestéssel egy lekváros pirítós-testű macska repül az űrben, miközben szivárványt húz maga után.

A Nyan Cat GIF-változatát 2011. április 2-án posztolta az interneten megalkotója, az akkor huszonöt éves Christopher Torres képregényrajzoló. Torres elmondása szerint egyszer két felkérést kapott két különböző személytől. Az egyik azt kérte, hogy egy lekváros pirítóst rajzoljon, a másik pedig egy macskát szeretett volna. Így született meg a Nyan Cat ötlete. A modell Torres saját macskája, Marty volt.

A videóban hallható zeneszám eredetileg „Nyanyanyanyanyanyanya!” néven jelent meg a Nico Nico Douga japán videómegosztó oldalon 2010-ben. A videó később a zeneszám és a Nyan Cat gif keresztezéséből készült. A videót egy „saraj00n” nevű Youtube-felhasználó készítette és töltötte fel az oldalra, 2011. április 5-én.

A Nyan Cat a YouTube legtöbbet megtekintett videói között van. 2016 júniusáig több mint 135 millió alkalommal nézték meg a videót. A rajongók számtalan feldolgozást és remixet készítettek.

 

Ha pedig ezt a régi verziót már meguntad, nézheted Nyan Cat-et 360°-ban elforgatható videón is (Chrome böngészőben vagy androidos YouTube app-pal).

 

Nyan Cat jelmez :)

 

Forrás: Wikipédia - Nyan Cat